top of page
STScI-01EVSTRG78W19FA95VRQWEF919.png
DC6_3033.jpg

Historien om nordlyset

Synet av nordlys eller «aurora borealis» som danser over himmelen en klar vinterkveld, er noe av det mest spektakulære og imponerende skuet naturen har å by på. Med en fantastisk variasjon av farger, former og bevegelser skiller nordlyset seg fra alle andre lysfenomener. Det er ikke mange av dem som en gang har fått et glimt av nordlyset, som ikke har latt seg berøre - synet kan etterlate seg livsvarige minner.

 

Det har eksistert hundrevis av fortellinger og teorier som forklaring på det himmelske lyset. I dag vet vi at nordlyset skapes av ladete partikler som sendes ut fra solen. Det var Kristian Birkeland som stod for denne oppdagelsen. Denne boken vil ta leseren gjennom nordlysets historie, fra urgamle myter til de mekanismene som skaper lysfenomenet. Den forklarer hvordan vi kan planlegge når og hvor man bør reise for å se det. I tillegg forteller den hvordan man kan ta sine egne bilder om man skulle ta turen til de nordlige breddegrader.

 

Boken inkluderer en rekke forklarende illustrasjoner og spektakulære nordlysbilder tatt av fotografen Ørjan Marakatt Bertelsen.

 

 

Se en kort trailer her

cover-engelsk-3D.png
Boken er også utgitt på kinesisk

02

04

bottom of page